Zoeken

Marokko: bende opgerold die rijken kidnapte voor losgeld

16 december 2017 - 18:50 - Gemeenschap

©

Negen verdachten werden in de regio van Casablanca gearresteerd voor hun vermeende deelname aan meerdere ontvoeringen met losgeld aanvragen. De slachtoffers zijn allen rijke zakenmannen en drugssmokkelaars.

Volgens Assabah werden de verdachten eerder deze week door de rechter in de Marokkaanse metropool gehoord. De bende werd door de BCIJ opgerold en werkte samen met andere criminele organisaties in Algerije en in meerdere landen van sub-Sahara Afrika.

In totaal zou de bende vijf zakenmannen en drugssmokkelaars hebben ontvoerd en gegijzeld tot de betaling van losgeld. De familie van één van de slachtoffers, een Nigeriaanse zakenman, betaalde 100.000 euro voor zijn vrijlating. De bende had eerst 5 miljoen euro gevraagd.

Onder de slachtoffers bevinden zich ook een Malinese drugsbaron voor wie de bende 1,4 miljoen dirham ontving, en een Algerijnse drugssmokkelaar die 1,5 miljoen dirham betaalde voor zijn vrijheid.

De leider van de bende is afkomstig uit Tan-Tan en woonde in Casablanca. De bende werd geholpen door de eigenaar van een luxe autoverhuurbedrijf die hen een Maserati leende voor de ontvoeringen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team