Zoeken

Marokko ontkent bemiddeling tussen Israël en Palestina

18 februari 2016 - 21:50 - Wereld

©

Marokko heeft een bemiddeling van Koning Mohammed VI tussen Mahmoud Abbas en Benjamin Netanyahu om de vredesgesprekken terug op gang te krijgen formeel ontkend.

Onderminister Mbarka Bouaida van Buitenlandse zaken reageerde verrast op de vermeende bemiddeling van Marokko in het conflict. "We zijn zeer verrast door de verklaringen over een bemiddeling van het Koninkrijk om de Israëlisch-Palestijnse vredesbesprekingen te doen herleven", verklaarde Bouaida aan persagentschap MAP.

Sam Benchetrit, Israëliër van Marokkaanse afkomst, heeft nooit opdracht gekregen van de Marokkaanse autoriteiten om te bemiddelen en mag "in geen geval in naam van Marokko handelen", aldus de bewindsvrouw.

Volgens Israëlische media was Sam Benchetrit door Koning Mohammed VI naar Palestina gestuurd om er Mahmoud Abbas te ontmoeten. Hij zou ook een brief hebben meegekregen voor de Israëlische Premier Benjamin Netanyahu. Beide verantwoordelijken zouden positief hebben gereageerd en beloofd de vredesonderhandelingen deze week nog te hervatten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team