Zoeken

Sahara: Palestina herhaalt steun aan Marokko

24 januari 2016 - 17:00 - Marokko

©

Palestina heeft opnieuw zijn steun geuit aan Marokko in het conflict rond de Sahara. Dat gebeurde tijdens een meeting van USFP-voorzitter Driss Lachgar met een Palestijnse delegatie op werkbezoek in Rabat.

Volgens Al Ittihad Al Ichtiraki bespraken Lachgar en Fatah-verantwoordelijke Abbas Zaki de kwestie afgelopen woensdag. Beide partijen besloten tevens dat de "kwesties van de Marokkaanse Sahara en Palestina centraal zullen staan" in hun samenwerking.

Behalve Abbas Zaki waren ook drie andere verantwoordelijken van de Fatah en de ambassadeur van Palestina in Rabat op de meeting aanwezig. Er werd onder meer gesproken over de problemen in Syrië en Irak, de bezetting van Palestina en de Israëlische agressies.

Enkele weken geleden had de Palestijnse minister van Buitenlandse zaken tijdens een bezoek aan Marokko al verklaard dat de Sahara-kwestie in geen geval kon worden vergeleken met wat er in Palestina gebeurde.

"Er mag geen vergelijking worden gemaakt tussen de Palestijnse zaak en de kwestie van de Marokkaanse Sahara. Wij strijden tegen de Israëlische bezetting sinds 1948 en Marokko strijd voor de voltooiing van zijn territoriale integriteit.", verklaarde de bewindsman toen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team