Zoeken

Marokko hervat contacten met de Europese Unie

19 maart 2016 - 16:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben opnieuw contacten met de Europese Unie. Deze waren drie weken geleden door Marokko verbroken.

In een verklaring aan TelQuel bevestigde onderminister Mbarka Bouaida van Buitenlandse zaken "de hervatting van de contacten met de Europese instellingen, door de creatie van coördinatiemechanismen waarmee Marokko een betere toegang zak hebben tot informatie".

Federica Mogherini, hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie, had tijdens haar bezoek aan het koninkrijk veel begrip getoond voor het standpunt van Marokko. Zij had volgens Bouaida ook laten weten dat de beslissing van het Europees Hof niet zou worden toegepast.

Marokko had begin maart besloten om alle contacten met de Europese Unie te verbreken nadat het Europese Hof het vrijhandelsakkoord tussen het koninkrijk en de EU ongeldig verklaarde. Volgens het hof kan Marokko namelijk niet garanderen dat de winsten ook ten goede zullen komen aan de bevolking in de Marokkaanse Sahara.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team