Zoeken

Amine Harit zegt waarom hij Marokko verkiest boven Frankrijk

8 januari 2024 - 13:30 - Sport

©

Amine Harit heeft in een interview met het Franse magazine So Foot uitgelegd waarom hij heeft gekozen voor het Marokkaans elftal boven Frankrijk, ondanks zijn succes met het Franse jeugdteam.

Harit, die Frans-Marokkaanse roots heeft, beschouwt de keuze voor Marokko als een eerbetoon aan zijn familie en afkomst. "Mijn beide ouders zijn Marokkaans, geboren in Frankrijk, maar thuis spraken we Arabisch. De keuze voor het Marokkaans team was een kwestie van familie en roots," zei hij.

Lees ook: Amine Harit niet naar WK Qatar door blessure

De middenvelder van Olympique de Marseille liep een ernstige knieblessure op in november 2022, waardoor hij het wereldkampioenschap in Qatar miste, waar Marokko geschiedenis schreef door als eerste Afrikaanse land de halve finale te bereiken. Ondanks deze teleurstelling kijkt hij reikhalzend uit naar de Afrika Cup, waar hij de magie van Qatar hoopt te ervaren. "Ik wil echt dezelfde gevoelens beleven tijdens de Afrika Cup," vertelde hij.

Lees ook: Amine Harit openhartig: van blessure tot Afrika Cup en toekomst met Marokko

De Atlas Leeuwen bereiden zich voor op de 34e editie van de Afrika Cupin Ivoorkust. Ze zijn ingedeeld in groep F en zullen hun eerste wedstrijd spelen op 17 januari tegen Tanzania. Vervolgens staan wedstrijden tegen de Democratische Republiek Congo en Zambia op het programma. Voordat het toernooi officieel begint, speelt het Marokkaans elftal een vriendschappelijke wedstrijd tegen Sierra Leone op 11 januari.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team