Zoeken

Marokko beschuldigt Ban Ki-moon ervan officiële brieven te lekken

2 april 2016 - 21:20 - Marokko

©

Omar Hilale, ambassadeur van Marokko bij de Verenigde Naties, heeft deze week de VN-secretaris generaal Ban Ki-moon ervan beschuldigd een brief aan Koning Mohammed VI te hebben gelekt aan "belanghebbenden".

De Marokkaanse diplomaat vertelde tijdens een persconferentie over de "onaanvaardbare handelingen" van Ban Ki-moon. Omar Hilale oordeelde dat zowel het lekken van officiële documenten als de recente uitspraken van Ban Ki-moon over de Marokkaanse Sahara onderdeel zijn van een "mediatieke haatcampagne tegen Marokko".

De VN-secretaris generaal had eerder via zijn woordvoerder laten weten spijt te hebben van zijn uitspraken en van de gevolgen ervan. Omar Hilale stelde echter dat de woorden van Ban Ki-moon niet onopzettelijk waren. Marokko beschikt volgens de ambassadeur over bewijzen die aantonen dat de handelingen van de VN-verantwoordelijke op voorhand waren afgesproken.

Omar Hilale verklaarde tevens dat de spijtbetuigingen van Ban Ki-moon voor het gebruik van het woord "bezetting" niet voldoende waren. Marokko verwacht ook excuses voor de andere diplomatische fouten van Ban Ki-moon tijdens zijn bezoek aan Algerije en de kampen van Tindouf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team