Zoeken

Marokko: recordproductie Aya Gold & Silver in Zgounder zilvermijn

15 januari 2023 - 08:00 - Economie

©

Het Canadese bedrijf Aya Gold & Silver, exploitant van de Zgounder zilvermijn, heeft zijn productie in 2022 met 17,5% kunnen verhogen ten opzichte van 2021. Dit is een record op deze locatie.

Volgens een persbericht van de onderneming werd vorig jaar in totaal 1.880.707 ounces zilver gewonnen. Aan het eind van het vierde kwartaal bedroeg de productie in totaal 661.621 ounces, een stijging van 52% ten opzichte van dezelfde periode in 2021.

Lees ook: Grote hoeveelheid zilver gevonden in Zgounder mijn

"Het jaar 2022 was een recordjaar voor Zgounder. In het vierde kwartaal overtroffen onze mijnbouwactiviteiten immers de verwachtingen. Het was ook een belangrijk jaar voor de uitbreiding van de mijn en de aanleg van infrastructuur, wat essentieel is voor de expansie van Zgounder", verklaarde Benoit La Salle, voorzitter van Aya Gold & Silver.

Lees ook: Marokko: nieuw zilverveld ontdekt

Het Canadees bedrijf plant dit jaar een boor- en exploratieprogramma voor de mijnen van Zgounder en Boumadine om de mijnbouw op beide locaties te verbeteren, voegde hij eraan toe. Afgezien van Zgounder beheert Aya Gold & Silver ook de polymetaalafzettingen Boumadine, Amizmiz, Azegour en Imiter bis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team