Zoeken

Marokko gaat automotoren produceren

26 februari 2016 - 19:00 - Economie

©

Ministers Moulay Hafid Elalamy van Industrie en Mohamed Boussaid van Economie en Hakim Abdelmoumen, voorzitter van de Marokkaanse vereniging voor de autohandel en -industrie (Amica) hebben een overeenkomst gesloten voor de productie van automotoren in Marokko

Het akkoord is onderdeel van het Industrieel ontwikkelingsplan 2012-2014 en zal op termijn goed zijn voor 10.000 banen, een omzet van 6,5 miljard dirham en evenveel investeringen.

Na de ondertekening van het akkoord verklaarde minister Moulay Hafid Elalamy dat "Marokko een uitzonderlijk parcours heeft afgelegd in de automobielsector". De bewindsman verheugt zich erop dat het koninkrijk een plaatsje krijgt op de lijst van landen die automotoren produceren (31 op dit moment).

"In 2008 verwelkomde Marokko de fabriek Renault Tanger. In 2014 werden de vier ecosystemen van de automobielsector gelanceerd. En in 2015 werd een akkoord met PSA Peugeot Citroën ondertekend voor de bouw van een fabriek in Kenitra. Sindsdien vestigden zich meerdere auto-onderdelenfabrikanten zich in Marokko", aldus de trotse bewindsman.

Moulay Hafid Elalamy doelt erop de omzet van de Marokkaanse automobielsector in 4 jaar tijd naar 100 miljard dirham te verhogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team