Zoeken

Marokko: arts met coronavirus bleef gewoon doorwerken in Tetouan

23 maart 2020 - 13:00 - Marokko

©

Een arts die in een kliniek in Tetouan werkt, werd positief getest op het coronavirus. De arts bleef echter doorwerken toen de eerste symptomen zich voordeden.

Het ministerie van Gezondheid bevestigt de zaak en stelt dat een onderzoek werd gestart naar de handelingen van de arts die tijdens een reis in het buitenland besmet raakte. Sinds zijn terugkeer behandelde de dokter tientallen patiënten en nam zelfs deel aan twee chirurgische ingrepen.

De provinciale afgevaardigde van het ministerie van Gezondheid wordt in deze zaak van nalatigheid beschuldigd. Hij zou de arts niet op de hoogte hebben gebracht van de verplichte procedure na een reis in Spanje.

Het parket van Tetouan heeft een onderzoek bevolen. Ook het ministerie van Gezondheid heeft een administratief onderzoek ingesteld naar de omstandigheden en verantwoordelijkheden in deze zaak.

De verdieping van de kliniek waar de man werkte en zijn persoonlijk kabinet werden gesloten en zullen worden ontsmet. De vrouw van de huisarts, die zich onterecht als een gynaecoloog voorstelde, is ook besmet. Heel het personeel van de kliniek werd in quarantaine geplaatst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team