Zoeken

Met coronavirus besmette Marokkaanse minister vertelt

23 maart 2020 - 16:20 - Marokko

©

Minister Abdelkader Amara van Uitrusting en Vervoer werd positief getest op het coronavirus na een werkbezoek aan een Europees land. De bewindsman vertelt over zijn ervaring en zijn behandeling.

Amara stelt dat zijn "gezondheidstoestand stabiel is" en dat hij "geen zorgwekkende symptomen" heeft. De minister had enkel hoofdpijn en voelde zich vermoeid. Hij had geen koorts of ademhalingsproblemen.

Eenmaal hij wist dat hij besmet was met het coronavirus trof de minister enkele maatregelen om te voorkomen dat zijn gezin ook ziek zou worden. Zijn zoon en vrouw bleven gespaard. Maar Amara is in quarantaine. Hij slaapt in een kamer alleen, gebruikt niet hetzelfde keukengerei als de andere gezinsleden en heeft veel aandacht voor zijn handhygiëne.

Abdelkader Amara werd tien dagen met een geneesmiddel behandeld die op de Marokkaanse markt beschikbaar is. Zijn hoofdpijn is weg maar hij voelt zich nog steeds heel moe. Pas over twee weken zal hij opnieuw worden getest om te zien of hij genezen is. Intussen moet hij in quarantaine blijven en van op afstand zijn taken verrichten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team