Zoeken

Marokko: arts geschorst na bevalling vrouw op straat

10 november 2019 - 10:50 - Marokko

©

Khalid Ait Taleb, Marokkaanse minister van Gezondheid, heeft besloten om de gynaecoloog-verloskundige Abdesslam El Bekkali van het provinciaal ziekenhuis van Sefrou tijdelijk te schorsen na de verspreiding van beelden van een vrouw die op straat beviel bij het Hassan II academisch ziekenhuis van Fez.

De bewindsman heeft de beelden zelf bekeken en een onderzoek bevolen naar het voorval. Le360 bericht dat het onderzoek aantoonde dat de hoogzwangere vrouw door Abdesslam El Bekkali naar het academisch ziekenhuis van Fez was gestuurd. Dat zou fout zijn geweest. De vrouw had op de kraamafdeling van het ziekenhuis van Sefrou moeten worden opgenomen.

Ait Taleb zou de tijdelijk schorsing van de gynaecoloog schriftelijk aan de regionale directeur van Gezondheid in Fez hebben meegedeeld. Onbegrijpelijk is dat de arts zijn salaris zal blijven ontvangen.

Volgens de actuele regelgeving in Marokko zal Abdesslam El Bekkali zijn besluit om de vrouw door te verwijzen voor een tuchtcommissie moeten rechtvaardigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team