Zoeken

Marokko arresteert bekende rapper

19 december 2023 - 15:30 - Cultuur

©

Een bekende rapper is gearresteerd bij zijn aankomst op de luchthaven Mohammed V in Casablanca, net toen hij op het punt stond Marokko te verlaten.

De rapper, die bekend staat om zijn gewelddadige gedrag, werd aangehouden na een klacht over huiselijk geweld. Zijn Amerikaanse echtgenote, met wie hij in 2012 in de Verenigde Staten trouwde, had aangifte tegen hem gedaan. Ondanks meerdere oproepen voor verhoor, waarbij zelfs de Amerikaanse ambassade betrokken zou zijn geweest, reageerde de rapper niet, schrijft Al Akhbar.

Lees ook: Het dubbel leven van de Marokkaans-Britse rapper Fredo: hits en celstraffen

Na zijn arrestatie op de luchthaven van Casablanca werd hij overgedragen aan de politie in Tanger voor verhoor. De rapper, wiens naam niet is vrijgegeven, is op 17 december voorgeleid voor de procureur bij de rechtbank van eerste aanleg in dezelfde stad. Hij werd in voorlopige hechtenis genomen en aangeklaagd.

Lees ook: 15 jaar cel voor ontvoerder Fatima-Zahra (5)

De verdachte is geen onbekende voor de justitie. Hij werd eerder al veroordeeld wegens geweld en heeft een gevangenisstraf uitgezeten voor het beledigen van een politieagent. De rapper, die in het verleden heeft toegegeven bijna aan een cocaïneverslaving te zijn overleden, is al in verschillende landen, waaronder de Verenigde Arabische Emiraten, gearresteerd wegens drugsbezit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team