Zoeken

15 jaar cel voor ontvoerder Fatima-Zahra (5)

19 oktober 2022 - 22:00 - Marokko

©

De rechtbank heeft uitspraak gedaan in de zaak van de ontvoering van de 5-jarige Fatima-Zahra in Kenitra.

De ontvoerder werd veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf zonder mogelijkheid tot voorwaardelijke vrijlating, meldt Le360. Het vonnis is op maandag uitgesproken door de strafkamer van het hof van beroep in Kenitra. Tijdens het proces vroeg het Openbaar Ministerie de maximumstraf voor ontvoering, bezit en omkoping van een minderjarige.

Lees ook: Ontvoerde Fatima-Zahra (5) teruggevonden in Kenitra

Tijdens de eerste dag van het proces had het Openbaar Ministerie ook het verzoek van de verdediging om voorlopige invrijheidstelling van de verdachte afgewezen. De beslissing van de rechtbank werd toegejuicht door kinderrechtenorganisaties.

"Het besluit is in overeenstemming met onze eisen," vertelt Najat Anwar, voorzitter van de organisatie ’Touche pas à mon enfant’, aan Le360. "Wij vinden dat 15 jaar gevangenisstraf een voorbeeld moet zijn voor de ontvoerder van een minderjarige," voegde ze eraan toe.

De kleine Fatima-Zahra werd als vermist opgegeven op donderdag 23 september 2022. De autoriteiten en inwoners van de stad werden gemobiliseerd en samen met de inspanningen van de Nationale Veiligheidsdienst (DGSN) werd het kind de volgende dag in een bus in de stad gevonden.
 
Lees ook: Verdachte aangehouden na ontvoering Fatima-Zahra (5)

De 37-jarige ontvoerder werd gearresteerd op een vissersboot, aldus de DGSN. Volgens de politie is hij een intensieve overtreder die in het verleden al werd gearresteerd voor diefstal, mishandeling, dronkenschap en illegale immigratie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team