Zoeken

Marokko: antidrugsactie... in hamam

31 mei 2023 - 17:00 - Marokko

©

De gerechtelijke politie van Biougra heeft vier drugshandelaren in een traditionele hamam in een volkswijk van de stad gearresteerd. De dealers zijn tussen de 26 en 34 jaar oud en hebben reeds een strafblad.

De drugsdealers werden gearresteerd op basis van nauwkeurige informatie van de Marokkaanse inlichtingendienst DGST, meldt Akhbar. Ze werden gearresteerd "wegens vermeende banden met een criminele bende die betrokken is bij geweldpleging en mishandeling met gekartelde blanke wapens en het gebruik van een vuurwapen", aldus het de nationale veiligheidsdienst DGSN in een persbericht.

Lees ook: Crimineel met 10 arrestatiebevelen opgepakt in Nador

"Een van hen werd landelijk gezocht voor zijn betrokkenheid bij de handel in drugs en psychotrope tabletten, alsook bij geweld en ontvoering", aldus dezelfde bron. De politie heeft na de arrestaties "een huurauto, messen met scherpe randen, een hoeveelheid psychotrope tabletten en mobiele telefoons" in beslag genomen.

Lees ook: Drugsbaron opgepakt in El Jadida

Het onderzoek gaat verder onder toezicht van het bevoegde parket om alle betrokkenen bij de drugshandel te identificeren. De verdachten, die in voorlopige hechtenis zijn genomen, blijven ter beschikking van het onderzoek, dat wordt uitgevoerd in coördinatie met de Koninklijke Gendarmerie in Oulad Teïma. Daar vonden op 20 mei gewelddadige confrontaties plaats tussen drugshandelaars "met het gebruik van slagwapens en een vuurwapen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team