Zoeken

Marokko betreurt Amerikaanse aanvallen op Syrië

16 april 2018 - 10:40 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken betreurt de militaire aanvallen van de Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië in Syrië.

"Marokko, dat het internationaal recht altijd heeft gerespecteerd, kan het gebruik van chemische wapens, met name tegen onschuldige burgers, enkele sterk veroordelen. Maar het verleden heeft ons geleerd dat de militaire optie, inclusief luchtaanvallen, hoe gerechtvaardigd of proportioneel ze ook zijn, enkel de politieke oplossingen compliceren, het lijden van burgerslachtoffers verergeren en hun gevoelens over het westen verharden.", schrijft het ministerie.

Het ministerie hekelt eveneens de timing van de aanvallen, op de vooravond van belangrijke Arabische deadlines, en het gebrek aan de gebruikelijke gesprekken over dergelijke militaire ingrepen. Deze leiden mogelijk tot misverstanden en verontwaardiging.

Marokko maakt een vergelijking met de recente aanvallen in Palestina en oordeelt dat een "gehaast beheer van internationale conflicten, waarbij in sommige gevallen gebruik wordt gemaakt van militaire opties en, in andere gevallen, een internationale behandeling en legaliteit wordt opgelegd, enkel de internationale spanningen doet toenemen".

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team