Zoeken

Verenigde Staten vol lof over inspanningen Marokko voor mensenrechten

22 april 2018 - 13:20 - Marokko

©

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken heeft het "geloofwaardig karakter" van de parlementsverkiezingen die in oktober 2016 in Marokko werden gehouden benadrukt. Volgens de afdeling waren de verkiezingen "vrij van systemische onregelmatigheden".

"Binnen- en buitenlandse waarnemers zijn van mening dat de parlementsverkiezingen van 2016 geloofwaardig waren en (...) vrij van systemische onregelmatigheden", luidt het in een rapport dat op vrijdag werd vrijgegeven. De belangrijkste Marokkaanse politieke partijen en nationale waarnemers oordelen dat de verkiezingen "vrij, eerlijk en transparant" waren.

De Verenigde Staten benadrukken ook de wil van Marokko om samen te werken met het Bureau van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor Vluchtelingen (UNHCR) om "vluchtelingen en asielzoekers te beschermen en bij te staan" en stelt dat de Marokkaanse regering "fondsen heeft toegekend aan binnen- en buitenlandse humanitaire organisaties om migranten, waaronder vluchtelingen, te helpen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team