Zoeken

Marokko op zoek naar alternatieven voor bemachtigen coronavaccin

21 januari 2021 - 17:20 - Marokko

©

Het Nationaal Technisch en Wetenschappelijk Adviescomité voor Vaccinatie heeft aangekondigd dat Marokko, na de controverse die is ontstaan over het Chinese vaccin en het uitblijven van een duidelijk antwoord van de regering, naar alternatieven moet kijken om coronavaccins te bemachtigen.

De levering van de reeds bestelde doses van het coronavaccin is vertraagd door een te lage wereldwijde productie van de middelen. Volgens leden van het adviescomité hebben Amerika en Europa beiden al 800 miljoen doses ontvangen. Het comité roept de Marokkaanse regering op om te gaan onderhandelen met het farmaceutische bedrijf Johnson & Johnson. Zij zijn een vaccin tegen het coronavirus aan het ontwikkelen waarvan de klinische tests in februari zullen worden afgerond, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia. De infrastructuur die nodig is voor de opslag en distributie van dit vaccin is al aanwezig in Marokko.

Ook heeft het Nationaal Technisch en Wetenschappelijk Adviescomité voor Vaccinatie aanbevolen om het Moderna-vaccin te bestellen. Volgens professor Azeddine Ibrahimi, lid van het adviescomité, is het grote voordeel van dit vaccin dat het niet bij een temperatuur van -20 °C bewaard hoeft te worden. De professor benadrukte dat alle vaccins die Marokko gaat gebruiken moeten voldoen aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Momenteel is er een verzoek van de Chinese farmaceut Sinopharm in behandeling bij het Nationaal Adviescomité voor de Evaluatie van Vaccins voor noodtoestemming. Volgens Ibrahimi kan de landelijke vaccinatiecampagne van start gaan als de eerste doses van het AstraZeneca-vaccin in Marokko zijn aangekomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team