14 december 2020 - 20:20 - Wereld
De inspanningen van Marokko de klimaatverandering tegen te gaan, worden in het rapport ’Climate Performance Index 2021’ benoemd en toegejuicht. Marokko is het vierde land ter wereld (en eerste in Afrika) dat zich aan de afspraken houdt van het Klimaatakkoord van Parijs.
Marokko is bezig met een overgang naar groene en duurzame energie. Volgens een verklaring van het ministerie van Energie, Mijnen en Milieu heeft Marokko een internationaal klimaatbeleid en is het koninkrijk bezig met een overgang naar duurzaam en groene energie.
Persdienst MAP meldt dat Marokko zich inzet voor het milieu op zowel internationaal als nationaal gebied. Zo houdt Marokko zich aan de verplichtingen die het heeft toegezegd in de VN-conventie over Klimaatverandering. Ook heeft het koninklijk inspanningen gedaan om het gebruik van broeikasgassen terug te dringen.
Het rapport werd afgelopen maandag naar buiten gebracht door de ngo Germanwatch, een internationaal netwerk dat zich bezig houdt met klimaatverandering. Marokko heeft dankbaar gereageerd op de vermelding. Zweden, Groot-Brittannië en Denemarken komen voor het koninkrijk op de lijst.
Ongeveer 57 landen zijn verantwoordelijk voor negentig procent van de uitstoot van broeikasgassen. De bedoeling is dat deze landen dit gaan terugdringen.
Racisme in België live op televisie onthuld
Ongelooflijke comeback: Marokko Afrikaans kampioen zaalvoetbal!
Nieuwe baan voor Tarik Sektioui
Anti-Amazigh racisme teistert Marokkaanse voetbal
Marokko bouwt gigantische scheepswerf om Spanje (en Europa) uit te dagen
Veel vluchten naar Marokko geannuleerd
Racisme in België live op televisie onthuld
Chaos met pelgrimsvluchten in Saoedi-Arabië: Marokko komt met oplossing
Gasleiding Nigeria-Marokko: VS wil meedoen!
Ryanair in Marokko: droom wordt nachtmerrie
Klaas opgelicht door grote liefde, 85.000 euro verdwenen in Marokko
Marokko redt Spanje van totale black-out na massale stroomuitval
Spaans dorp daagt Chefchaouen uit
Marokkanen betrapt met tienduizenden euro’s in auto bij grens