Zoeken

Marokko: advocaten eisen stopzetting van Ramadan-serie

23 april 2021 - 19:00 - Marokko

©

Onder Marokkaanse advocaten is ophef ontstaan over een serie die tijdens de Ramadan wordt uitgezonden waarin een negatief beeld van hun beroep wordt geschetst. Ze hebben zelfs een beroep gedaan op Hoge Autoriteit voor Audiovisuele Communicatie (HACA) om de serie per direct van de zender te halen.

De serie waar de advocaten over zijn gevallen heet "Ness Ness" en wordt uitgezonden op televisiezender Al Aoula. Volgens hen wordt er in de comedyserie een beeld van de advocatuur gecreëerd die in strijd is met hun beroepsethiek, meldt het dagblad Assabah.

De club van advocaten heeft de Hoge Autoriteit voor Audiovisuele Communicatie (HACA) verzocht om een einde te maken aan "de absurditeit Ness Ness". Ze verzekeren dat hun verzoek aan de HACA niet in strijd is met de vrijheid van artistieke expressie en dat het alleen de bedoeling is om "dingen recht te zetten".

De voorzitter van de advocatenclub, Abdellatif Chentouf, vindt dat er over het algemeen een verkeerd beeld van de advocatuur wordt verspreid door dit soort series. "Het is jammer om te zien wat er in de media en op sociale netwerken wordt gepresenteerd als stereotypen van de juridische beroepen. Zelfs als het wordt gedaan in een bepaald artistiek kader, omdat kunst bepaalde kwesties aan de orde moet stellen en oplossingen op een artistieke manier moet voorstellen, zonder te proberen om een negatief imago over te brengen", aldus Chentouf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team