Zoeken

In Marokko opgenomen actiefilm is hit op Netflix (video)

2 april 2024 - 11:00 - Cultuur

©

De nieuwe Franse actiefilm "Le salaire de la peur", die in Marokko is opgenomen, is sinds vrijdag 29 maart te zien op Netflix. De film is een remake van de gelijknamige klassieker uit 1953 en werd geregisseerd door Julien Leclercq.

De film heeft een sterrencast met Ana Girardot, Alban Lenoir, Franck Gastambide en Sofiane Zermani in de hoofdrol. Het verhaal gaat over een reddingsmissie in de woestijn. Honderden vluchtelingen in een kamp nabij een brandende oliebron moeten worden gered. Twee mensen krijgen de "onmogelijke missie" om nitroglycerine naar de bron te transporteren en te laten ontploffen.

Lees ook: Yousef Ramal, van Brusselse straten tot Netflix-ster

"De versie uit de jaren 1950 is een onbetwiste klassieker, maar sommige boodschappen die erin zitten komen vandaag niet meer over", aldus Ana Girardot. "Ik weet dat Julien Leclercq niet de bedoeling had om eer te betonen aan die film, maar eerder om er een knipoog naar te maken en iets actuelers te maken, met nieuwe personages", legt Sofiane Zermani uit in een interview met Divertio.

Lees ook: Opnames Netflix-serie ’Outer Banks’ in Essaouira

De vier hoofdrolspelers leefden tijdens de drie maanden durende opnames in de Marokkaanse woestijn een beetje als kluizenaars. "We brachten uren door in vrachtwagens, praatten over de wereld, over onze generatie, over alle actuele onderwerpen...", vertelde Ana Girardot. De vier leerden ook om de vrachtwagens te besturen. "We moesten ze soms over smalle richels en langs kliffen manoeuvreren, en dat was echt niet gemakkelijk", voegde ze toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team