Zoeken

Marokko: ruim 624.000 aanhoudingen wegens niet dragen mondkapje

28 oktober 2020 - 11:00 - Marokko

©

De afgevaardigde minister op het ministerie van Binnenlandse Zaken, Noureddine Boutayeb, zei maandag in Rabat dat er 624.543 mensen werden aangehouden omdat ze geen beschermende maskers droegen. Deze arrestaties vonden plaats tussen 25 juli en 23 oktober op markten en in de openbare ruimte.

Minister Boutayeb zei dit in de Tweede Kamer tijdens een sessie over "de evaluatie van de sanitaire crisis en de strijd tegen Covid-19". Hij wees erop dat 98.000 personen van deze 624.543, voor de rechter werden gedaagd. De campagne werd uitgevoerd na de constatering dat veel mensen moeite hebben met het naleven van de preventieve maatregelen.

De minister zei ook dat de bevoegde diensten toezien op de naleving van de mondkapjesplicht door buitenlanders en Marokkanen aan de luchtgrenzen. Elke verplaatsing buiten- of binnen het nationale grondgebied, kan enkel plaatsvinden na voorlegging van een uitzonderlijke reisvergunning. Of dit nu gaat over professionele-, studie-, gezondheids- of familiale redenen.

Het is voor de autoriteiten van belang om alle gedragingen te bannen die de verspreiding van het coronavirus in de hand werken. In de loop van dezelfde periode werden er 62.569 reisvergunningen afgeleverd om reizen buiten het nationale grondgebied mogelijk te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team