Zoeken

Marokkanen woedend op Marokkaanse consul in Caïro

11 juni 2021 - 15:40 - Wereld

©

En verwarrende situatie in Egypte. Een document van het consulaat zorgt voor ophef bij de Marokkaanse diaspora en de toeristen die vanuit de luchthaven van Caïro naar Rabat willen reizen. De geblokkeerde reizigers klagen over een gebrek aan informatie.

Sinds de heropening van de grenzen wordt de toegang tot de internationale luchthaven van Caïro geweigerd aan een groot aantal Marokkaanse burgers, ondanks een geldig paspoort, een geldig vliegticket en een negatieve PCR-test, meldt de krant Al Bayane.

De Marokkaanse Fatima-Zohra Dghoghi, die tussen Caïro en Tanger woont, vertelt over haar tegenslagen aan de krant. Tien dagen lang was het onmogelijk voor haar om naar huis terug te keren. Zij werd van het kastje naar de muur gestuurd tussen het consulaat en de luchthavendiensten en werd belet om te reizen.

Lees ook: In buitenland gestrande Marokkanen schreeuwen onmacht uit

"Vorige week, werd mij de toegang geweigerd door de luchthavendiensten. Als reden werd opgegeven: het niet kunnen voorleggen van een hotelreservering. Ik ben Marokkaanse en ik heb geen andere nationaliteit. Logischerwijze heb ik geen hotelreservering nodig om naar mijn land terug te keren, aangezien mijn huis in Marokko is", zegt ze. "Marokkanen die in Egypte wonen, hebben mij verzekerd dat ik ook een document nodig heb dat door het Marokkaanse consulaat in Caïro is afgegeven om het Egyptische grondgebied te kunnen verlaten".

Een document waarnaar zij tevergeefs naar op zoek is gegaan, want de consul die zij ontmoette, vertelde haar dat dit document alleen zou bestaan in de verbeelding van de onderdanen. "De consul geeft geen enkel document af dat Marokkaanse onderdanen toestemming geeft het Egyptische grondgebied te verlaten".

Een bewering die wordt tegengesproken door de bron die verzekert dat het consulaat een document afgeeft dat Marokkaanse onderdanen in staat stelt Egypte te verlaten "Op 6 juni, de geplande datum van mijn terugvlucht, toonden vele landgenoten mij op de luchthaven het fameuze document dat door het Marokkaanse consulaat was afgegeven. Het probleem is dat het hoofd van de consulaire vertegenwoordiging mij persoonlijk het tegendeel heeft gezegd", besluit ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team