Zoeken

Marokkaans consul in Frankrijk zit zonder consulaat

11 juli 2022 - 15:40 - Wereld

©

Enkele weken voor zijn ambtsaanvaarding zit de Marokkaanse consul in het Franse Mantes-la-Jolie nog steeds zonder consulaat.

Mustapha El Bouazzaouiet zal op 1 september in functie treden. Hij werd op 20 juni benoemd tot Marokkaans consul in Mantes-la-Jolie. Het is echter mogelijk dat hij op dat ogenblik niet in functie zal treden. De reden hiervoor is de moeilijkheid om lokalen voor het consulaat te vinden.

Lees ook: Ophef om mobiel consulaat van Marokko in Spanje

Marokkanen die in de stad wonen, wachten echter al jaren op deze diplomatieke vertegenwoordiging. Tot nu toe beheert het Marokkaans consulaat in Pontoise (Val-d’Oise) de dossiers van bijna 200.000 personen die ingeschreven zijn in de departementen Yvelines, Eure, Seine-Maritime, Val-d’Oise en Oise, meldt Le Parisien.

Lees ook: Marokko benoemt 16 nieuwe consuls, ook in Nederland

Er is een politiek meningsverschil tussen de gekozen burgemeester, Raphaël Cognet, en het hoofd van de departementale raad, Pierre Bédier, die ook een plaatselijk politicus is. Het gaat over de vestiging van een consulaat in Mantes-la-Jolie. "Marokko is een zeer gevoelige politieke kwestie. Paradoxaal genoeg zou de nieuwe situatie de zaken kunnen versnellen," zegt een insider. Iedereen moet zo snel mogelijk proberen een lokaal te vinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team