Zoeken

Marokkanen sterk veranderd door coronapandemie

8 juli 2020 - 13:20 - Marokko

©

Door de coronacrisis zijn Marokkanen sterk veranderd. De familie komt nu in al haar facetten in de eerste plaats. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

78 procent Marokkanen stellen hun sociaal leven te hebben aangepast vanwege de coronapandemie. Voor hen is de familie in de actuele context geruststellend. 27 procent respondenten zijn tevens in direct contact geweest met mensen die met het virus besmet waren of eraan zijn overleden.

Het onderzoek toont ook aan dat 57,9 procent Marokkanen betere relaties hebben met de directe omgeving sinds het begin van de pandemie. Voor 7,3 procent leverde de gezondheidscrisis daarentegen spanningen binnen de directe omgeving, terwijl 34,8 procent geen mening heeft.

Het merendeel van de respondenten stelt geraakt te zijn geweest door de veranderingen op school en op professioneel niveau. Anderen hebben het vooral moeilijk met de sluiting van de moskeeën en vrijetijds- en sportruimten, terwijl een derde groep de onmogelijkheid om ouders en familie te bezoeken of te reizen betreurt.

Daarnaast toont het onderzoek ook aan dat de inkomens van Marokkaanse huishoudens tijdens de lockdown voor 54,1 procent van de gevallen afkomstig waren van het werk, 11,9 procent gebruikte zijn spaarcenten en 6,14 procent kreeg een financiële steun van de overheid.

Het onderzoek werd tussen 12 mei en 4 juni door Menassat verricht op een steekproef van 2392 Marokkanen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team