Zoeken

Marokkaanse jeugd: politiek ja, politici neen

28 december 2011 - 17:00 - Marokko

©

Uit een recent onderzoek blijkt dat 63,52% van de jonge Marokkanen niet gestemd hebben tijdens de constitutionele referendum op 1 juli ll. De jongeren zijn wel degelijk geïnteresseerd in de politiek, maar houden niet van de politici.

Volgens het onderzoek zijn 79% van de jongeren van mening dat de beleidsdoelstelling het verbeteren van het dagelijks leven van Marokkanen is, terwijl 60% zegt dat ze niet tevreden zijn met de Marokkaanse politieke actie die ze vergelijken met een theaterstuk.

Deze jonge mensen, waarvan slechts 1% aansluit bij de politieke partijen, geven tot 70% aan dat zij niet stemden tijdens de parlementsverkiezingen van 2007 en 46% niet stemden de 25ste november voor de verkiezingen die gewonnen werden door de PJD. We vernemen eveneens dat 50% van de jongeren niet geregistreerd zijn als kiezers en slechts 38% deelnemen aan verkiezingen.

Het onderzoek richtte zich op een representatieve steekproef van 1128 jonge Marokkanen om te proberen hun politieke neigingen te identificeren en werd uitgevoerd in opdracht van Tarik Ibnou Ziyad Initiative, een onafhankelijk politiek initiatief dat tot doel heeft jonge mensen een werkelijke leesbaarheid te geven van de Marokkaanse politiek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team