Zoeken

Drie Marokkanen omgekomen bij instorting pilaar in Italië

19 februari 2024 - 23:00 - Wereld

©

Drie Marokkaanse arbeiders zijn omgekomen bij de instorting van een grote pilaar op de bouwplaats van een supermarkt in Florence, Italië. Een vierde arbeider, eveneens Marokkaan, wordt nog vermist. Hun lichamen zullen naar Marokko worden gerepatrieerd.

De twee overleden Marokkanen, Mohamed El Farhane (24) en Taoufik Haidar (45), woonden in de gemeente Palazzolo dell’Oglio in de provincie Brescia. Nog twee andere slachtoffers, Mohamed Toukabri (54) uit Tunesië en de Italiaanse Luigi Coclite (59), woonden in Collesalvetti in de provincie Livorno. De zoektocht naar Bouzekri Rahimi (56), de vermiste Marokkaanse arbeider, gaat nog steeds voort.

Lees ook: Marokkaan overleden bij instorting gebouw in Doha

De Marokkaanse gemeenschap in Palazzolo dell’Oglio is in shock. Jaouad Laghlimi, eigenaar van een halal slagerij en vriend van Taoufik Haidar, is een inzamelingsactie gestart om de lichamen van de slachtoffers naar Marokko te repatriëren. Haidar laat een weduwe en twee jonge kinderen achter in Marokko. Hij woonde al 15 jaar in Italië en was 8 jaar geleden in Palazzolo komen wonen. Recent was hij verhuisd naar Chiuduno, op een half uur van Bergamo.

Mohamed El Farhane, het jongste slachtoffer, woonde al twee jaar in Palazzolo. De andere twee Marokkanen, Mohamed Toukabri en Bouzekri Rahimi, woonden pas sinds enkele maanden in de stad.

De burgemeester van Florence, Dario Nardella, bezocht de plaats van het ongeval en betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Lees ook: Marokkaanse seizoenarbeiders tot slavernij gedwongen in Italië

Het parket van Florence heeft een onderzoek geopend naar onopzettelijke doodslag en instorting door nalatigheid. Sinds vrijdag verzamelen de speurders getuigenissen van de verantwoordelijken voor de veiligheid op de bouwplaats en andere betrokkenen. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat twee van de arbeiders illegaal in Italië verbleven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team