Zoeken

Ceuta rouwt om Mina en Houda, slachtoffers gasexplosie in Antwerpen

16 juni 2024 - 21:20 - Wereld

©

De Marokkaanse gemeenschap in Ceuta is in rouw na de dood van Mina (47) en Houda (10), die omkwamen bij een gasexplosie in een appartementsgebouw in Antwerpen, België.

De president van Ceuta, Juan Vivas, heeft in naam van alle inwoners van de enclave zijn medeleven betuigd aan de familie en vrienden van de slachtoffers. De explosie op donderdag verwoestte de bovenste verdieping van het gebouw in de gemeente Hoboken.

Lees ook: Meerdere Marokkanen omgekomen bij zware ontploffing in Antwerpen (video)

Naast Mina Marc en haar dochter Houda zijn er nog twee andere mensen omgekomen bij de explosie. Een van de slachtoffers is een 53-jarige Marokkaan, Mostafa Zitouni Mouhsin, die al twee jaar in België woonde. Het vierde slachtoffers is Mohamed Boulahkrif, 44 jaar, die nog maar enkele minuten terug was van zijn nachtwerk. Allen worden in Marokko begraven.

Mina en Houda waren pas kort in België. Houda zat op een speciale basisschool in Antwerpen en was sinds haar derde betrokken bij de Down-syndroomvereniging in Ceuta. De school in Ceuta waar Houda zat, heeft haar met veel warmte herdacht.

Lees ook: Dode en gewonden bij ontploffing in Tanger

De gasexplosie heeft de Marokkaanse gemeenschap in Ceuta diep geschokt. Er zijn condoleanceregisters geopend in de stad waar mensen hun medeleven kunnen betuigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team