Zoeken

Frankrijk: Marokkaan ontsnapt aan uitwijzing dankzij zijn talent

17 december 2020 - 19:00 - Wereld

©

Abdelilah El Maimouni, een Marokkaanse langeafstandsloper die uit Frankrijk gezet zou worden, kan eindelijk gerust zijn. Hij slaagde erin om de beslissing om te draaien en het recht te verwerven om in Nièvre te blijven dankzij zijn vindingrijkheid, de vastberadenheid van zijn coach en het altruïsme van een ondernemer uit de stad.

Op 28-jarige leeftijd heeft Frankrijk hem zojuist de kans van zijn leven geboden, dankzij de hulp van een genereuze man die de carrière van de atleet zo hard op prijs stelt, dat hij hem een ​​arbeidsovereenkomst heeft aangeboden, meldt Le Populaire.

Van zodra het goede nieuws bekend werd bedankte hij zijn coach en geestelijk vader Habib Ajjouni en Régis Dumange, de ondernemer die hem de hand heeft uitgestoken door hem werk aan te bieden als ​​educatieve en logistieke assistent van de stichting USON Nevers Rugby. "Nièvre heeft mij in zijn armen gesloten en ik zal het niet verlaten", verklaarde de marathonloper, die in 2018 op deze plaats in Frankrijk aankwam.

Trainer Habib Ajjouni is trots op de prestaties van zijn atleet die negende was dit jaar over de 5000 meter, de zevende beste tijd neerzette in de halve marathon en zestiende was in de marathon. Hij kan de harde woorden van de Franse administratie over marathonloper Abdelilah El Maimouni maar niet vatten. Voor de Franse administratie is zijn talent ondanks zijn bezielde traject enkel lokaal bekend. "Ik had het gevoel dat Abdelilah niet gerespecteerd werd. Maar we begrepen snel wat hem werd verweten", zei de coach die Ajjouni opvangt en ondersteunt. De dochters van de coach helpen de jongeman ook bij het leren van de Franse taal.

Régis Dumange is promotor van Textilot, een confectiebedrijf met ongeveer 600 werknemers en daarnaast ook nog voorzitter van USON Nevers Rugby. Dankzij zijn aanbod kan Abdelilah El Maimouni in Frankrijk blijven. "De heer Dumagne vertrouwt me en heeft zojuist mijn carrière gered, het minste wat ik kan doen is dit vertrouwen waardig zijn", zei Habib Ajjouni, die al droomt van wereldcompetities. "Winnen is een manier om hem te bedanken", voegde de voormalige Marokkaanse metselaar er aan toe.

Régis Dumange heeft er geen spijt van dat hij de jonge belofte heeft gesteund. "Deze jongen is een juweeltje. We zullen bij ons een plaats voor hem vrijmaken", zei de filantroop en sponsor van lokale atleten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team