Zoeken

Marokkanen zullen maar één hond in huis mogen hebben

16 februari 2021 - 13:20 - Marokko

©

Marokkaanse hondenfokkerijen moeten een regelgeving krijgen, vinden Marokkaanse Kamerleden. Leden van socialistische partij komen met een wetsvoorstel.

Volgens Aujourd’hui le Maroc maken de parlementsleden zich zorgen om hondenfokkerij voor particulieren. Zij willen dat hondenrassen niet meer met elkaar worden vermengd. Regelgeving is er op dit gebied nauwelijks in Marokko. Er werd in de afgelopen jaren een enorme groei waargenomen van honden van gemengde rassen. Ook pleiten de politici ervoor dat Marokkaanse huishoudens slechts één hond in huis mogen hebben.

Met name hondenbezitters die in wooncomplexen wonen, moeten vaker voor de rechter verschijnen vanwege conflicten met buren. In Marokko bestaat momenteel een wet waarin vermeldt staat dat honden een gevaar kunnen vormen voor de burgers. De Kamerleden willen dat de boetes die in deze wet zijn opgenomen worden verdubbeld. Zo zien zij graag dat een wetsovertreder veroordeeld wordt met een boete tussen 400 en 1000 dirham. Nu is dat tussen 200 en 500 dirham.

De boete moet ook gelden voor mensen die meer dan één hond bezitten of die geen vaccinatieboekje voor hun hond bij zich hebben tijdens wandelingen in de openbare ruimte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team