24 juni 2024 - 14:40 - Marokko
Steeds meer Marokkanen verruilen traditionele gerechten zoals tajine, couscous en rfissa voor tacos, burgers en sushi. Dat blijkt uit een recent onderzoek van het Marokkaanse statistiekbureau (HCP).
Tussen 2014 en 2022 is het aandeel van "uit eten gaan" in de eetgewoonten van Marokkaanse huishoudens verdubbeld van 6,5% naar 12,8%, aldus de HCP-studie. Deze trend is zowel in steden als op het platteland waarneembaar.
Lees ook: Marokkanen besteden steeds meer geld aan eten
De 10% rijkste huishoudens besteden 21% van hun voedingsbudget aan uit eten, terwijl dit bij de 10% armste huishoudens slechts 5,4% is. De armste huishoudens eten ook minder zuivelproducten, vis, fruit en rood vlees dan de rijkste huishoudens.
Daarentegen besteden de armste huishoudens een aanzienlijk deel van hun budget aan granen en graanproducten, verse groenten, vetten, gevogelte, peulvruchten en suiker en zoetwaren.
Lees ook: KFC breidt uit in Marokko
De HCP-studie, die voor het laatst in 2007 werd uitgevoerd, is gebaseerd op gegevens van 18.000 huishoudens in heel Marokko.
Hart van Nador sterft: inwoners in actie
Naar Marokko met de auto: 10 fatale fouten die je moet vermijden
Sherine dreigt met rechtszaak na kritiek in Marokko
Topteam: Hammouchi gaat samenwerken met VAE-inlichtingendienst
Zomerreis naar Marokko dreigt fiasco te worden door hoge prijzen
Marokko onthult schokkende cijfers over gifdieren
Hart van Nador sterft: inwoners in actie
Topteam: Hammouchi gaat samenwerken met VAE-inlichtingendienst
Marokko onthult schokkende cijfers over gifdieren
Tetouan sluit vieze fastfoodzaken
Weer vrouw aangerand op straat in Tanger: publieke woede groeit
Vijgcactus in Marokko is onbetaalbare luxe geworden
Zwemverbod in Marokkaanse rivieren na dodelijke ongevallen
Spaanse hotelreus breidt fors uit in Marokko