24 juni 2024 - 14:40 - Marokko
Steeds meer Marokkanen verruilen traditionele gerechten zoals tajine, couscous en rfissa voor tacos, burgers en sushi. Dat blijkt uit een recent onderzoek van het Marokkaanse statistiekbureau (HCP).
Tussen 2014 en 2022 is het aandeel van "uit eten gaan" in de eetgewoonten van Marokkaanse huishoudens verdubbeld van 6,5% naar 12,8%, aldus de HCP-studie. Deze trend is zowel in steden als op het platteland waarneembaar.
Lees ook: Marokkanen besteden steeds meer geld aan eten
De 10% rijkste huishoudens besteden 21% van hun voedingsbudget aan uit eten, terwijl dit bij de 10% armste huishoudens slechts 5,4% is. De armste huishoudens eten ook minder zuivelproducten, vis, fruit en rood vlees dan de rijkste huishoudens.
Daarentegen besteden de armste huishoudens een aanzienlijk deel van hun budget aan granen en graanproducten, verse groenten, vetten, gevogelte, peulvruchten en suiker en zoetwaren.
Lees ook: KFC breidt uit in Marokko
De HCP-studie, die voor het laatst in 2007 werd uitgevoerd, is gebaseerd op gegevens van 18.000 huishoudens in heel Marokko.
Zweedse gigant Boxon kiest voor Marokko
Diefstal mobielen in VK stijgt explosief, Marokko hoofdbestemming
Hoe Marokko een industriële grootmacht is geworden
Gebaar Koning Mohammed VI in Martil verovert Marokko (video)
Valse kolonel maakt tientallen slachtoffers in Marokko
Koning Mohammed VI beveelt nieuwe fatwa
Gebaar Koning Mohammed VI in Martil verovert Marokko (video)
Valse kolonel maakt tientallen slachtoffers in Marokko
Koning Mohammed VI beveelt nieuwe fatwa
Marokkaanse droombestemming overschaduwt Marrakech
Marokkaanse bouwsector onder druk door hoge salarissen
Toeristische revolutie in Noord-Marokko
Ryanair wijzigt bagageregels, ook voor Marokko
Feestzalen in Marokko zorgen voor ergernis