24 juni 2024 - 14:40 - Marokko
Steeds meer Marokkanen verruilen traditionele gerechten zoals tajine, couscous en rfissa voor tacos, burgers en sushi. Dat blijkt uit een recent onderzoek van het Marokkaanse statistiekbureau (HCP).
Tussen 2014 en 2022 is het aandeel van "uit eten gaan" in de eetgewoonten van Marokkaanse huishoudens verdubbeld van 6,5% naar 12,8%, aldus de HCP-studie. Deze trend is zowel in steden als op het platteland waarneembaar.
Lees ook: Marokkanen besteden steeds meer geld aan eten
De 10% rijkste huishoudens besteden 21% van hun voedingsbudget aan uit eten, terwijl dit bij de 10% armste huishoudens slechts 5,4% is. De armste huishoudens eten ook minder zuivelproducten, vis, fruit en rood vlees dan de rijkste huishoudens.
Daarentegen besteden de armste huishoudens een aanzienlijk deel van hun budget aan granen en graanproducten, verse groenten, vetten, gevogelte, peulvruchten en suiker en zoetwaren.
Lees ook: KFC breidt uit in Marokko
De HCP-studie, die voor het laatst in 2007 werd uitgevoerd, is gebaseerd op gegevens van 18.000 huishoudens in heel Marokko.
Zwitserse overlijdt na contact met hond in Marokko
Marokkaanse spelers verdwijnen tijdens WK in Europa
Tienduizenden woningen leeg in Noord-Marokko
Lamine Yamal is Marokkaan!
Douanegids 2025: nieuwe regels voor Marokkaanse diaspora
EasyJet start nieuwe wintervluchten naar Marokko
Zwitserse overlijdt na contact met hond in Marokko
Tienduizenden woningen leeg in Noord-Marokko
EasyJet start nieuwe wintervluchten naar Marokko
Controversiële campagnes in Marokko zorgt voor spanning
Verdachte dood tiener schokt Marokkaans dorp
Familietrip eindigt in drama op strand Tanger
Boeing Koning Mohammed VI doet testlanding in Al Hoceima
Vakantiedrukte in M’diq-Fnideq: chaos door massale toestroom