24 juni 2024 - 14:40 - Marokko
Steeds meer Marokkanen verruilen traditionele gerechten zoals tajine, couscous en rfissa voor tacos, burgers en sushi. Dat blijkt uit een recent onderzoek van het Marokkaanse statistiekbureau (HCP).
Tussen 2014 en 2022 is het aandeel van "uit eten gaan" in de eetgewoonten van Marokkaanse huishoudens verdubbeld van 6,5% naar 12,8%, aldus de HCP-studie. Deze trend is zowel in steden als op het platteland waarneembaar.
Lees ook: Marokkanen besteden steeds meer geld aan eten
De 10% rijkste huishoudens besteden 21% van hun voedingsbudget aan uit eten, terwijl dit bij de 10% armste huishoudens slechts 5,4% is. De armste huishoudens eten ook minder zuivelproducten, vis, fruit en rood vlees dan de rijkste huishoudens.
Daarentegen besteden de armste huishoudens een aanzienlijk deel van hun budget aan granen en graanproducten, verse groenten, vetten, gevogelte, peulvruchten en suiker en zoetwaren.
Lees ook: KFC breidt uit in Marokko
De HCP-studie, die voor het laatst in 2007 werd uitgevoerd, is gebaseerd op gegevens van 18.000 huishoudens in heel Marokko.
Zorgen om dodelijke weg in Noord-Marokko
Emirati kroonprins richt holding op in Marokko
Moulay Hassan in Tanger, ook Lalla Salma verwacht
Ihattaren kiest definitief voor Marokko boven Nederland
Hakim Ziyech met moeder, Nayef Aguerd en Kurt Zouma in Marrakech
Nieuwe metaalvondsten in Marokko: koper, goud en zilver
Topontmoeting Koning Mohammed VI en Donald Trump in de maak
Marokkaan verliest vrouw, ziekenhuis weigert overlijdensakte door schuld
Militaire band Marokko en Israël verstevigt discreet
Passagiers Ryanair riskeren fikse boete
Magistraat in Marokko werkte voor buitenlandse inlichtingendiensten
Marokko vraagt uitlevering verdachte moord Rym Fikri’s man
Mega AI-project van start in Marokko
"Marokko biedt fantastische prijs-kwaliteitverhouding"