24 juni 2024 - 14:40 - Marokko
Steeds meer Marokkanen verruilen traditionele gerechten zoals tajine, couscous en rfissa voor tacos, burgers en sushi. Dat blijkt uit een recent onderzoek van het Marokkaanse statistiekbureau (HCP).
Tussen 2014 en 2022 is het aandeel van "uit eten gaan" in de eetgewoonten van Marokkaanse huishoudens verdubbeld van 6,5% naar 12,8%, aldus de HCP-studie. Deze trend is zowel in steden als op het platteland waarneembaar.
Lees ook: Marokkanen besteden steeds meer geld aan eten
De 10% rijkste huishoudens besteden 21% van hun voedingsbudget aan uit eten, terwijl dit bij de 10% armste huishoudens slechts 5,4% is. De armste huishoudens eten ook minder zuivelproducten, vis, fruit en rood vlees dan de rijkste huishoudens.
Daarentegen besteden de armste huishoudens een aanzienlijk deel van hun budget aan granen en graanproducten, verse groenten, vetten, gevogelte, peulvruchten en suiker en zoetwaren.
Lees ook: KFC breidt uit in Marokko
De HCP-studie, die voor het laatst in 2007 werd uitgevoerd, is gebaseerd op gegevens van 18.000 huishoudens in heel Marokko.
Marokko krijgt (eindelijk) toegang tot Amerikaanse vismarkt
Lynk & Co verovert Marokko met wagens van de toekomst
Rekening van 38.000 euro na weekje Marokko, Orange reageert
Schokkend: kakkerlak in tajine in Rabat
Marokko blokkeert lading runderen, duizenden dieren vast in haven
Incident op luchthaven Marokko: passagiers Ryanair opgesloten (video)
Marokko kiest voor Russische technologie
"Dit had ik nooit verwacht": Britse influencer in shock na trip in Marokko
Rabat sloopt luxe villa’s
Goud wordt onbetaalbaar voor Marokkanen
Marokkaanse stad is dé kerstbestemming voor Amerikanen
Ryanair kijkt naar Marokko voor megaproject
Machtsstrijd op eliteschool Al Akhawayn in Marokko
Café’s Tanger onder vuur: kakkerlakken en slechte service