Zoeken

Marokkanen roepen via Facebook op tot normalisatie met Israël

5 juli 2020 - 21:10 - Marokko

©

Een groep Marokkaanse Facebook gebruikers hebben opgeroepen tot de normalisatie van de betrekkingen met Israël. Dat gebeurde na een peiling van het Israëlische ministerie van Buitenlandse zaken op de pagina "Israël spreekt Arabisch".

De initiatiefnemers rechtvaardigen hun oproep door het feit dat Israël en Marokko twee "Staten en volkeren zijn die van vrede houden en geen belang hechten aan de religieuze verschillen".

Beiden volkeren behoren bovendien "tot de Middellandse zeegebied en hebben gelijkaardige tradities". Ook wordt benadrukt dat "een economische samenwerking tussen Israël en Marokko noodzakelijk is".

Morocco Jewish Times, die de informatie brengt, bericht tevens dat er steeds meer oproepen zijn op sociale media voor een verbetering van de betrekkingen met buurlanden van Israël, voornamelijk met Syrië en Libanon. Ook wordt gepleit voor betere relaties met Turkije om de toegang tot Europa te vergemakkelijken, en met Irak vanwege de strategische geografische locatie van het land.

Volgens de initiatiefnemers hebben "alle landen in de wereld een buitenlands beleid en goede betrekkingen met de rest van de wereld nodig, zonder uitzondering".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team