Zoeken

Israël eert Koning Hassan II

20 juli 2020 - 15:30 - Marokko

©

In Israël werden in de afgelopen jaren meerdere straten naar wijlen Koning Hassan II benoemd. Ook werd een memorial opgericht om de inspanningen van Hassan II voor de vrede in het Midden-Oosten te eren.

Enkele jaren terug werd ook een postzegel uitgebracht van wijlen Koning Hassan II. Een foto van de zegel werd kortgeleden opnieuw op de Facebookpagina "Israël spreekt Arabisch" gedeeld door het Israëlische ministerie van Buitenlandse zaken.

Bij de zegel stond "Ter gelegenheid van zijn verjaardag herdenkt Israël op verschillende manieren wijlen Koning Hassan II ... De Marokkaanse vorst Hassan II werd exact 91 jaar geleden geboren.".

Morocco Jewish Times bericht dat een boulevard in Kiryat Akron, een tuin in Ashdod, een brug in Kiryat Gat en een memorial in de Stad Petah Tikva naar wijlen Koning Hassan II werden benoemd.

Volgens de Israëlische autoriteiten werd het bewind van Hassan II gekenmerkt door tolerantie jegens de joden en zijn cruciale implicatie bij het historisch vredesakkoord tussen Egypte en Israël.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team