Zoeken

Marokkanen betrokken bij ernstige vechtpartij in Spaanse badplaats

14 mei 2024 - 12:00 - Wereld

©

In een bekende Britse pub aan de Costa Brava in Spanje, genaamd The Fighting Cocks, gelegen in het vakantieoord L’Estartit, is een hevige vechtpartij uitgebroken waarbij drie Marokkaanse mannen betrokken waren. De confrontatie vond plaats in de kleine stad en badplaats in de provincie Girona.

Volgens getuigenverklaringen probeerde het barpersoneel de situatie te de-escaleren. De barmedewerkster riep naar de mannen om de bar te verlaten terwijl ze een man naast haar probeerden aan te vallen. Deze man, omschreven als een vaste klant van de bar, verdedigde zichzelf met een prullenbak terwijl een van de aanvallers, met een capuchon strak om zijn gezicht getrokken, probeerde hem te slaan met een stok, meldt Daily Mail. Een andere barbezoeker, gekleed in een korte broek, greep in door twee van de Marokkaanse mannen naar buiten te werken en de deur achter hen te sluiten.

Lees ook: Racisme: Marokkaan mishandeld op luchthaven Malaga (video)

De eigenaar van de pub, die al tientallen jaren een gemengd publiek bedient, becommentarieerde het voorval als ernstig, maar benadrukte dat er gelukkig geen ernstige verwondingen of grote schade was. Een getuige in de bar deelde dat naast de fysieke aanval op de man, ook de vrouw die bij hem was lichte verwondingen had opgelopen.

Lees ook: Marokkaanse voetballer doodgestoken in Sevilla

Volgens een andere ooggetuige ontstond er de volgende nacht opnieuw een confrontatie tussen dezelfde Marokkaanse mannen en het slachtoffer elders in L’Estartit. De lokale politie bevestigde op de hoogte te zijn van het incident, maar heeft tot dusver geen arrestaties verricht en er zijn geen formele klachten ingediend.

https://cdn.jwplayer.com/previews/eY4wG255

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team