Zoeken

Marokkanen boos na overwinning Algerijnse transgender bokser op Marokkaanse tegenstandster

13 juli 2023 - 19:39 - Sport

©

Marokkaanse internetgebruikers hebben op sociale media hun verontwaardiging geuit over de overwinning van de Algerijnse transgender bokser Imane Khelif, in een gevecht tegen de Marokkaanse Oumaïma Belahbib, in de finale van de categorie -66kg op de Arabische sportspelen in Algerije.

De overwinning van Imane Khelif heeft op sociale media voor veel controverse gezorgd. Marokkaanse internetgebruikers hekelen de overwinning van de Algerijnse transgender bokser. Velen begrijpen niet waarom de Marokkaanse Boksbond (FRMB) de deelname van Belahbib aan het toernooi en een gevecht tegen "een man", heeft toegestaan.

Lees ook: Zorgde Marokko voor diskwalificatie Algerijnse bokster?

De nationaal technisch directeur, Othmane Fadli, had laten weten dat hij tegen dit gevecht was, maar hij werd niet gehoord door de organisatoren volgens een bron van het Marokkaanse Olympisch Comité. De organisatoren lieten Imane Khelif deelnemen, ondanks dat het Sportarbitragehof (TAS) nog geen beslissing heeft genomen in haar zaak en dat de Internationale Amateur Boksbond (IBA) haar tijdelijk heeft verboden om aan toernooien deel te nemen.

Dezelfde bron stelt dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) ook nog geen toestemming heeft gegeven aan Khelif om deel te nemen aan de kwalificatiewedstrijden in Dakar voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. Het Marokkaanse Olympisch Comité en de FRMB "wachten met ongeduld op deze beslissing om de nodige maatregelen te nemen".

Lees ook: YouTube censureert transfobe video tegen Belgisch-Marokkaanse transgender

Jaouad Belhaj, de voorzitter van de Marokkaanse boksbond, geeft er voorlopig de voorkeur aan om zich niet uit te spreken over de kwestie, "in afwachting van een officiële beslissing in overleg met het Marokkaanse Olympisch Comité". Khelif was in maart al gediskwalificeerd door de IBA op het wereldkampioenschap vrouwenboksen wegens een te lage testosterongehalte in haar lichaam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team