Zoeken

YouTube censureert transfobe video tegen Belgisch-Marokkaanse transgender

24 maart 2023 - 21:00 - Marokko

©

Een belangrijke overwinning voor de Belgisch-Marokkaanse transgender Eden Ghali, die de verwijdering heeft verkregen van een 21 minuten durende video op sociale media. Daarin maakte YouTuber Abdelouahed Benomar "hatelijke, misogyne en transfobe" opmerkingen.

"We hebben geen schending vastgesteld van onze privacyrichtlijnen in de inhoud die u ons hebt gemeld", liet het sociale medium aanvankelijk weten. Maar op woensdag 22 maart liet Eden Ghali op haar Instagram-pagina weten dat ze toch nog een positieve reactie van YouTube heeft ontvangen. "Bedankt voor het melden van de video’s die u ongepast vindt. De video die u ons op 18 maart 2023 hebt gemeld, is beperkt of verwijderd van YouTube", citeert TelQuel.

Lees ook: Lina Boussaha vertrekt naar Saoedische competitie om hoofddoek

YouTube is zeker bijgedraaid na de succesvolle steuncampagne "#Ghali", die door de feministische vereniging Moroccan Outlaws (Collectif 490) werd opgezet, evenals de petitie die door vele activisten uit de LGBTQ+ gemeenschap en vertegenwoordigers van verschillende verenigingen werd ondertekend. Na de publicatie van de video werd een brief geschreven waarin het sociale medium werd opgeroepen om "onmiddellijk de YouTube-kanalen te verwijderen van misogyne, homofobe, lesbofobe en transfobe gebruikers, die verantwoordelijk zijn voor de publieke lynchpartij van Eden Ghali".

Lees ook: Belgisch-Marokkaanse transgender vrouw vertelt haar verhaal

Parallel aan deze actie heeft Eden Ghali, mensenrechtenactiviste en de oprichter van het platform ‘Moroccan Transgender Community’, juridische stappen ondernomen tegen de YouTuber en het sociale medium.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team