Zoeken

Marokkanen annuleren reis voor Eid ul-Adha wegens dure prijzen

8 juli 2022 - 21:00 - Marokko

©

Een paar dagen voor Eid ul-Adha zijn veel Marokkaanse gezinnen gedwongen hun busreis af te zeggen vanwege de stijgende prijzen van de kaartjes.

Stijgende ticketprijzen zijn een belemmering voor busreizen. Een passagier op het busstation "Kamra" in Rabat die naar Tiznit wilde, vertelde Hespress dat de ritprijs verhoogd was van 150 naar 300 dirham. De vader had 1200 dirham nodig voor de heenreis met zijn gezin en 2400 dirham voor de terugreis. Ook tickets naar Marrakech zijn duurder. Een andere reiziger meldt dat de prijs gestegen is van 80 dirham tot 110 dirham. De prijs van de kaartjes naar Tata, Zagora en Rachidia bedraagt 300 dirham.

Lees ook: Eid ul-Adha: drijven wereld-Marokkanen prijs schapen op?

De prijsverhoging leidde ook tot de annulering van verscheidene reizen die door wereld-Marokkanen gepland waren. Deze informatie wordt bevestigd door Said Laoufir, directeur van het busstation "Kamra", volgens wie de toevloed van reizigers dit jaar beperkt is ten gevolge van de stijging van de brandstofprijzen. "De totale kost van een busrit voor Tata bedraagt 15.000 dirham, waarvan 8500 dirham voor brandstof, reparatiekosten, tol op de snelweg, salarissen van de chauffeurs, vergunningen, belastingen en andere uitgaven," aldus Laoufir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team