Zoeken

Marokkanen en Algerijnen demonstreren voor opening grens (video)

23 juli 2018 - 11:50 - Marokko

©

Tientallen Marokkanen en Algerijnen hebben zondag gedemonstreerd voor de opening van de grenzen tussen Marokko en Algerije.

De demonstratie werd aan beide kanten van de grens georganiseerd. In Marokko was dat bij de grensovergang "Jouj Bhjal". In Algerije bij de overgang "Colonel Lotfi". De deelnemers wilden met hun actie aandacht voor de situatie van de grensbewoners.

Actievoerders en mensenrechtenactivisten voegden zich bij de demonstranten toe die Marokkaanse en Algerijnse vlaggen droegen. Op de spandoeken las men onder meer "Het volk wil de opening van de grenzen".

De demonstranten riepen de verantwoordelijken van beide landen op "om hun verschillen te vergeten en naar de stem van het volk te luisteren om het probleem van de grenzen op te lossen".

De grens tussen Marokko en Algerije is sinds 1994 gesloten. Algerije sloot de grenzen nadat Marokko had besloten om een visum op te leggen aan Algerijnse onderdanen. Dat gebeurde na de aanslag op hotel Atlas Asni in Marrakech. Het koninkrijk beschuldigde toen Algerijnen van de aanval.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team