Zoeken

Algerijnen hebben voor opening grens met Marokko gedemonstreerd

17 augustus 2019 - 18:00 - Wereld

©

Zoals aangekondigd hebben Algerijnse activisten op dinsdag een demonstratie georganiseerd bij de grensovergang Colonel Lotfi, om de heropening van de landgrenzen met Marokko te eisen.

De initiatiefnemers hadden via sociale media een oproep gedaan om te komen demonstreren. Het Algerijns Comité voor de opening van de Marokkaans-Algerijnse landgrenzen pleit voor het recht van de twee volkeren om zich aan beide kanten van de grens vrij te verplaatsen.

Eerder riepen al zeventig Algerijnse intellectuelen op tot de opening van de grenzen. Dat gebeurde net nadat bekend werd dat de Algerijnse regering een beroep had gedaan op onderzoekers en universitaire experts om een mogelijke heropening van de grenzen te bestuderen.

Marokko pleit al jaren voor de heropening van de grenzen. Koning Mohammed VI riep in zijn toespraak voor het Troonfeest ook op om een einde te maken aan deze conflictsituatie.

De grenzen tussen Marokko en Algerije zijn sinds 1994 gesloten. Marokko had toen de Algerijnse inlichtingendienst van een aanslag in Marrakech beschuldigd. Algerije had gereageerd door haar landgrenzen te sluiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team