Zoeken

Vier Marokkaanse zakenvrouwen op Forbes-lijst

8 februari 2021 - 10:40 - Marokko

©

Op de ranglijst van machtigste zakenvrouwen in het Midden-Oosten van het tijdschrift Forbes, staan vier Marokkaanse vrouwen. Volgens Forbes Middle East hebben deze vrouwen ondanks de wereldwijde coronaviruspandemie zakelijke successen geboekt in 2020.

De vrouwen worden door het tijdschrift geroemd omdat ze "daadkracht, flexibiliteit en pit hebben getoond" in deze onzekere tijden. De vrouwen hebben zich zowel voor het bedrijfsleven als voor de samenleving ingezet.

Er staan maar liefst vier Marokkaanse vrouwen op de lijst van het tijdschrift. Op de achtste plaats staat Nezha Hayat die sinds 2016 president is van de Marokkaanse Autoriteit Markt. Ze is één van de zeven vrouwen op de lijst die een overheidsfunctie bekleden. Tot 2022 is zij de voorzitter van AMERC, de Afrikaanse afdeling van de internationale organisatie die toezicht houdt op effecten. Daarnaast is de vrouw een fervent vrouwenrechtenverdediger.

Op plek 19 staat Salwa Idrissi Akhannouch. Zij is de directeur en oprichtster van de succesvolle Aksal Group. Het bedrijf bestaat sinds 2004 en heeft inmiddels 1130 werknemers. Tevens is Aksal Group de enige franchise in Marokko van 45 topmerken zoals Fendi, Gucci, Ralph Lauren, Zara, Banana Republic, Massimo Dutti, Pull & Bear en Gap. Ook is zij de eigenaresse van de Morocco Mall en heeft ze een handelsacademie opgericht.

Rita Maria Zniber staat op plek 33. Zij is de CEO van Diana Holding, een bedrijf dat al meer dan vijftig jaar voedsel en drank produceert en verkoopt. Diana Holding is werkzaam in diverse sectoren zoals de olijventeelt. Voor het verbouwen van olijven gebruikt het bedrijf maar liefst 1000 hectare grond voor een jaarlijkse productie van 500 ton olijfolie.

De vierde Marokkaanse machtige vrouw is directeur Meriem Bensalah Chaqroun van de Holmarcom-groep en Oulmès Mineral Waters. Zij staat op plek 36 en is tevens lid van de wereldwijde alliantie op het gebied van duurzame ontwikkeling onder leiding van de Verenigde Naties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team