Zoeken

Dit jaar geen Marokkaanse vrouwen op de Forbes-lijst

16 december 2020 - 22:20 - Wereld

©

Op de nieuwste ranglijst van Forbes Magazine van ’s werelds machtigste vrouwen van 2020 staat geen enkele Marokkaanse vrouw.

De 17e editie van de ranking "erkent de pioniers die vakkundig landen, kiezers en gemeenschappen door een van de meest tumultueuze periodes in de moderne geschiedenis hebben geleid", zo staat er in een verklaring van het tijdschrift te lezen.

"De lijst met de 100 meest invloedrijke vrouwen ter wereld belicht vrouwelijke leiders, ondernemers en CEO’s die hun macht en middelen gebruiken om een blijvende impact op de wereld te hebben", meldt Forbes Magazine.

Voor het tiende jaar op rij staat de Duitse bondskanselier Angela Merkel bovenaan de lijst en is het de veertiende keer dat ze in de top 3 staat van de ranking. Op de lijst van 2020 wordt zij gevolgd door de Franse Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank en Kamala Harris, de eerste Afro-Amerikaanse en Aziatische vice-president van de Verenigde Staten.

"Met alle macht in het verschiet, staan de leiders op de lijst van de 100 machtigste vrouwen ter wereld van dit jaar op om de ongekende uitdagingen van 2020 het hoofd te bieden", aldus Moira Forbes, de vice president van Forbes. Zo staan Jacinda Ardern, de premier van Nieuw-Zeeland en de president van Taiwan, Tsai Ing-wen, respectievelijk op de 32ste en 37ste plaats. Beide leiders vielen dit jaar op door hun strijd tegen het coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team