Zoeken

Imam gearresteerd voor relatie met getrouwde vrouw in Marrakech

2 maart 2023 - 12:00 - Marokko

©

Een imam is in de provincie Al Haouz gearresteerd wegens overspel met een getrouwde vrouw. De vrouw is vrijgelaten terwijl de fkih wordt vastgehouden tot het einde van het onderzoek.

De gebeurtenissen vonden afgelopen zaterdag plaats in het huis van de getrouwde vrouw. Haar man betrapte haar samen met de imam, die ook fkih is, van een nabijgelegen dorp. Hij viel de fkih aan maar buren grepen in en hielden hem tegen. De fkih werd tegengehouden tot de komst van de gendarmerie.

Lees ook: Fkih gearresteerd voor verkrachting meisjes in Sidi Kacem

Assabah meldt dat de imam, de vrouw en haar echtgenoot door de gendarmes werden meegenomen voor verhoor. De imam verklaarde dat hij door de vrouw was uitgenodigd voor een roqya-sessie (duivelsuitdrijving) maar zijn uitleg overtuigde niet.

Lees ook: Fkih misbruikt meisje in Rabat en stelt huwelijk voor

De imam, die zelf meerdere kinderen heeft, en de vrouw, werden in bewaring gesteld. Na hun voorgeleiding voor de officier van justitie bij de rechtbank van eerste aanleg in Marrakech, werd de vrouw vrijgelaten nadat haar echtgenoot zijn klacht tegen haar had ingetrokken. De fkih blijft vastzitten tot het einde van het onderzoek.

Bladna.nl