Zoeken

Marokkaanse wint publieksprijs ’Mijn proefschrift in 180 seconden’ (video)

12 oktober 2022 - 07:00 - Wereld

©

In Montreal heeft de Marokkaanse Jihane Kenfaoui de publieksprijs van de internationale wedstrijd "Mijn proefschrift in 180 seconden" gewonnen.

Bij deze internationale wedstrijd moeten promovendi in de exacte wetenschappen hun onderzoeksonderwerp in 180 seconden presenteren. Daartoe behoort het tonen van hun oratorisch talent en het eenvoudig, duidelijk, beknopt en overtuigend formuleren van het onderwerp.

Lees ook: Marokkaanse Sara Daif, 2e op de Arab Reading Challenge

Jihane Kenfaoui, nationale kampioen van de universiteit Sidi Mohamed Ben Abdellah in Fez, vertegenwoordigde Marokko in de grote internationale finale van de wedstrijd in Montreal. Haar proefschrift had als onderwerp "Onderzoek en fytosanitaire diagnose van wijnstokken in Marokko". Voor haar presentatie ontving zij de publieksprijs.

Lees ook: Marokkaanse Aziza Nait Sibaha wint Award van ’Beste sportjournalist’ in VAE

De wedstrijd werd georganiseerd door het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek en Technologie (CNRST), de Universiteit Mohammed V in Rabat, UCAM in Marrakech en de Universiteit Mohammed 1ᵉʳ in Oujda, in nauwe samenwerking met de Universiteit van Lotharingen in Frankrijk.

Bladna.nl