Zoeken

Marokkaanse tiener sterft bij poging om Spanje te bereiken

2 mei 2023 - 08:00 - Marokko

©

Aan de grens tussen Marokko en Spanje heeft een drama plaatsgevonden. Een Marokkaanse tiener van 17 jaar kwam om het leven tijdens een poging om illegaal het Spaanse grondgebied binnen te komen.

De tiener was op een vrachtwagen geklommen in de hoop de grens van Bni Nssar bij Melilla over te steken. Hij verloor echter het evenwicht en viel op zijn hoofd. Hij verloor veel bloed en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Het lichaam van de jongeman werd overgebracht naar het mortuarium van het Al-Hassani ziekenhuis.

Lees ook: Migrant vliegt met paraglider naar Melilla (video)

Dit tragische incident is niet de eerste in het grensgebied, aldus de lokale site Nadorcity. Veel jongeren in precaire situaties proberen het "Europese paradijs" te bereiken. Sommigen aarzelen niet om hun leven te riskeren door te proberen de enclave te bereiken via de haven van Bni Nssar of door zich te verstoppen in vrachtwagens of bussen.

Lees ook: Marokkaanse agent liet migranten grens Melilla over

De pogingen tot illegale immigratie vanaf Nador en Tetouan naar Melilla en Sebta zijn een zorgwekkend probleem geworden voor zowel Marokko als Europa. Het debat rond dit fenomeen roept tal van problemen en hypothesen op, met name met betrekking tot de mechanismen en oplossingen die moeten worden ingevoerd om deze situatie te beteugelen, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team