Zoeken

Marokkaanse voetbalbond krijgt 80 miljoen dirham van FIFA

7 juni 2018 - 18:30 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond heeft een subsidie van 80 miljoen dirham ontvangen van de Wereldvoetbalbond FIFA voor zijn deelname aan het WK in Rusland.

In totaal gaf de FIFA ruim 400 miljoen dollar aan de 32 deelnemende landen om hun teams beter voor te bereiden op het wereldkampioenschap.

Volgens Al Ahdath Al Maghribia zal dit bedrag sterk stijgen als de Atlas Leeuwen de twee ronde van het kampioenschap bereiken. Alle teams die door de eerste ronde komen krijgen 12 miljoen dollar. Landen die de kwartfinale bereiken mogen een subsidie van 16 miljoen dollar verwachten. Beter nog, als de Atlas Leeuwen de halve finale halen krijgt de voetbalbond 24 miljoen dollar en een overwinning zou 38 miljoen dollar opbrengen.

De krant bericht tevens dat Raja Casablanca de 2,2 miljoen dirham die aan de club door de FIFA beloofd was niet zal ontvangen. Het bedrag wordt aan clubs toegekend waarvan spelers aan het WK deelnemen. Badr Benoun stond in de eerste selectie van Hervé Renard maar werd begin deze week naar huis teruggestuurd door de bondscoach.

Ook vermeldenswaardig is dat de Afrikaanse voetbalbond een financiële hulp van 5 miljoen dollar heeft toegekend aan alle Afrikaanse landen die aan het WK in Rusland deelnemen. De Marokkaanse voetbalbond heeft ook een premie van één miljoen dirham aan alle opgeroepen spelers van het Marokkaans elftal beloofd.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team