Zoeken

Marokko en Afrikaanse voetbalbond in opspraak om 20 miljoen dollar

10 januari 2019 - 18:30 - Sport

©

Een verklaring van de voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond op de Senegalese radio zorgt al enkele dagen voor ophef in Marokko. Volgens Ahmad Ahmad heeft de voetbalbond namelijk een financiële hulp van 20 miljoen dollar van Marokko ontvangen.

Het bedrag zorgde voor veel reacties in Marokko, met name omdat het niet wordt vermeld in de uitgaven van de Marokkaanse voetbalbond.

Volgens Le Matin sprak Ahmad Ahmad echter enkel over de financiële bijdrage van Marokko aan de organisatie van de African Championship of Nations 2018 ter hoogte van 15 miljoen dollar en aan de organisatie van het Afrikaans voetbalsymposium dat in juli 2017 in Skhirat werd georganiseerd en 3 miljoen dollar kostte.

Het blad stelt dat deze bedragen toen niet hadden geschokt omdat Marokko de steun hoopte te krijgen van de Afrikaanse voetbalbond voor zijn kandidatuur voor de organisatie van het WK-2026. Had Marokko de Afrika Cup 2019 georganiseerd en niet Egypte, dan had niemand nog over dit bedrag gesproken, aldus de krant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team