Zoeken

Marokkaanse vlogger cel in wegens laster en eerroof

17 januari 2021 - 13:20 - Marokko

©

De eigenaar van het YouTube-kanaal ’Bila Houdoud’ is in Marokko in hechtenis genomen vanwege laster. Zijn proces staat gepland op 2 februari.

Het OM beschuldigt YouTuber M.A. van laster en eerroof, de vernedering van publieke functionarissen en de publicatie van foto’s van mensen zonder hun toestemming. Nadat hij is gearresteerd, is hij voor het bevoegde parket gebracht. Daar heeft de rechter-commissaris besloten om hem in voorhechtenis te nemen.

Afgelopen augustus hekelde de club van magistraten de inhoud van video’s die door het kanaal van de respondent waren gepubliceerd om "de reputatie van bepaalde overheidsfunctionarissen te schaden en hen ervan te weerhouden om hun plicht te vervullen".

In een verklaring veroordeelde de club deze praktijken en riep op "tot een stevige toepassing van de wet tegen de verantwoordelijken van dit kanaal, dat ten dienste staat ​​van bepaalde agenda’s...". Volgens de magistraten "willen deze mensen via lasterlijke inhoud ‘viraal’ gaan en denken ze een vervolging te kunnen voorkomen door het verbergen van hun identiteit".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team