Zoeken

Routini al yawmi: vulgariteit en controverse

1 februari 2021 - 18:40 - Gemeenschap

©

Er is heftig gereageerd op het plaatsen van de YouTube-serie "Mijn dagelijkse routine". Veel internetgebruikers beschouwen de inhoud van deze video’s als "gewelddadig" en vooral zeer "vulgair".

In één van de video’s vertelt een vrouw over de "dagelijkse routine" van haar huwelijk. Ze vertelt dat haar relatie "na spanningen weer normaal is geworden". Ze zegt dat haar man haar begon te slaan en te misbruiken zonder enige aanleiding. De inhoud van de YouTube-video’s "mijn dagelijkse routine", krijgen kritiek van veel Marokkaanse internetgebruikers.

Het succes van de video-series kan worden verklaard door de methoden die de makers van deze video’s toepassen. Ze aarzelen namelijk vaak niet om seksueel getinte scènes op te nemen. Sommige internetgebruikers zijn daardoor geschokt en roepen de regelgevende instanties op om de publicatie van video’s op het YouTube-platform beter te controleren.

In een verklaring aan Hespress legt onderzoeker en socioloog Abdelkader Mana de oorzaken uit. "Media zijn de afgelopen jaren sterk veranderd, de wereldwijde digitale revolutie biedt een technisch gemak, waardoor burgers video’s kunnen maken die ze ook gemakkelijk kunnen verspreiden dankzij de kracht van het beeld", zegt hij.

"Het digitale landschap is enorm veranderd, aangezien social media platformen, waaronder YouTube, de weg hebben geëffend voor Marokkanen om zich uit te drukken zoals ze willen. Maar de inhoud wordt echter gedomineerd door trivialiteit ", merkt hij op, waarbij er "een grote vraag is van burgers naar een specifiek type video’s". De onderzoeker betreurt het gebrek aan controletools zoals die buiten de digitale ruimte bestaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team