Zoeken

Marokkaanse bedreigt vliegtuig te laten ontploffen in Italië?

8 juli 2014 - 13:25 - Wereld

©

Een Marokkaanse vrouw zou voor paniek hebben gezorgd op een vlucht van Royal Air Maroc dat vanuit de Italiaanse luchthaven van Bologna naar Casablanca ging vertrekken. De woedende vrouw dreigde ermee de Marokkaanse Airbus te laten ontploffen.

Het vliegtuig wilde net opstijgen toen de volledig gesluierde vrouw ruzie kreeg met een jongeman die naast haar zat, schrijft Corriere Di Bologna. De vrouw werd vergezeld door haar man en haar zoon.

Tijdens de woordenwisseling riep ze in het Darija "Ik ga dit vliegtuig doen ontploffen" (ghadi nfergue3 had tiara). Daarna overgoot ze zich met een doorzichtig vloeistof, wat de indruk wekte dat ze zichzelf in brand ging steken.

Een terroristische daad?

De bemanning van het vliegtuig reageerde snel en wist de vrouw te overmeesteren. De kapitein werd gewaarschuwd die op zijn beurt de verkeerstoren op de hoogte bracht van het voorval.

De Airbus deed rechtsomkeer op de startbaan, waarna de luchthavenpolitie het toestel omringde en de Marokkaanse vrouw arresteerde. Zij werd in hechtenis genomen en door de politie gehoord. De bemanning van Royal Air Maroc vertaalde de bedreigingen die de vrouw in het Darija had geuit.

De reactie van de Marokkaanse vrouw wordt door de Italiaanse autoriteiten beschouwd als een terroristische daad, met name omdat de vrouw een nikab droeg en dus enkel haar ogen zichtbaar waren.

Zij zal worden vervolgd voor inbreuk op de luchthavenveiligheid en vals alarm. Als analyses aantonen dat het vloeistof de ze over zichzelf goot een gevaarlijk product is, dan riskeert ze volgens de Italiaanse krant een zware gevangenisstraf.

Royal Air Maroc ontkent

In een verklaring heeft de Marokkaanse vliegmaatschappij Royal Air Maroc echter de informatie ontkend. Er werd volgens de groep geen melding gedaan van een incident op één van haar toestellen in Bologna. Bovendien laat Royal Air Maroc weten dat het geen enkele Airbus bezit...

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team