Zoeken

Marokkaanse vrouw slachtoffer seksuele intimidatie politie Dubai

17 juni 2014 - 21:43 - Wereld

©

Twee politieagenten in Dubai worden door een Marokkaanse vrouw die illegaal in de Verenigde Arabische Emiraten verblijft, van seksuele corruptie beschuldigd.

Het 34-jarige slachtoffer bevond zich afgelopen februari in een taxi in de regio van Naïf, met een man uit Koeweit, toen ze door de politie werd gecontroleerd.

De twee politieagenten van 22 en 26 jaar begrepen al snel dat de jonge Marokkaanse illegaal in het land verbleef. Ze vroegen haar om seksuele diensten om haar niet aan te geven.

De jonge vrouw weigerde en deed aangifte tegen de twee agenten bij de politie van Dubai. De agenten werden gearresteerd en beschuldigd van machtsmisbruik en poging tot seksuele corruptie.

Marokkaanse vrouwen lijden onder een slechte reputatie

Marokkaanse vrouwen die naar de Golfstaten emigreren om er te werken genieten in de regio van een heel slechte reputatie. Ze worden er als prostituees, heksen of nog mannendievegges beschouwd.

Maar ook al vertrekken sommige Marokkaanse vrouwen inderdaad naar deze landen om het oudste beroep ter wereld uit te oefenen, toch zijn er ook heel wat Marokkaanse vrouwen met een hoog onderwijsniveau die in de Golflanden werken. Helaas wordt zelfs de politie er sterk beïnvloed door deze stereotypes over Marokkaanse vrouwen.

In oktober 2013 was een politieagent in Dubai voor de rechter verschenen voor de verkrachting van een 27-jarige Marokkaanse vrouw. Volgens het slachtoffer had de agent haar toen verteld dat hij nog vijf andere Marokkaanse vrouwen had verkracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team