Zoeken

Bejaard Marokkaans koppel uit Nederland vermoord in Nador

16 april 2024 - 10:00 - Marokko

©

Een Marokkaans-Nederlands echtpaar is dood aangetroffen in Ben Taïeb, in de regio Nador. De vermoedelijke moordenaar heeft na de moord de lichamen van de slachtoffers in een put op het terrein van hun woning gedumpt.

De 47-jarige verdachte, afkomstig uit de gemeente Kassita in de provincie Driouch, was enkele maanden voor de moord vrijgelaten uit de gevangenis, aldus bronnen dichtbij het dossier geciteerd door Nadorcity.

Lees ook: Nederlander in shock na ’geheime’ scheiding in Marokko (video)

Volgens de onderzoekers van de Koninklijke Gendarmerie had de verdachte als elektricien bij de slachtoffers gewerkt. Hij zou waardevolle spullen, waaronder sieraden en een geldbedrag van het bejaard koppel hebben gestolen. Alle gestolen goederen werden teruggevonden en in beslag genomen door de onderzoekers. De verdachte heeft tijdens zijn verhoor de moord bekend, aldus dezelfde bronnen.

Lees ook: Nederlandse politie neemt 32.000 euro in beslag van bejaarde Marokkaan

Een tweede verdachte, een taxichauffeur, heeft bevestigd dat hij de hoofdverdachte heeft vervoerd, maar ontkent betrokkenheid bij de misdaad. Na verhoor door de onderzoekers is hij vrijgelaten. De hoofdverdachte wordt na afronding van het onderzoek voorgeleid aan de procureur des Konings bij het hof van beroep in Nador.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team